Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2011 09:05 - Императорската гъба РЕЙШИ
Автор: zdrave77 Категория: Други   
Прочетен: 5151 Коментари: 0 Гласове:
20

Последна промяна: 08.12.2014 08:45


 Божествената гъба на дълголетието Рейши се използва още от преди хилядолетия в китайската и японската медицина. Днес според редица билкари тя е един от най-добрите методи за дълъг и здрав живот. Нейните чудодейни свойства неслучайно са на почит у китайците и рисунки на вълшебната гъба могат да бъдат открити върху китайски порцелан, килими, коприна, орнаменти. Тя е била издигната в култ, дори е обожествявана като небесна сила. Рейши (известна още като Ганодерма луцидум) е била скъпоценната гъба на императорите, които са отделяли изключително внимание на този лек.
image

Вълшебният крал на билкитесе счита за най-полезната гъба на Изтока заради липсата на нежелани странични ефекти, многото положителни здравословни качества и изключително широкото действие. Само че колкото здравословна е гъбата, толкова и трудно се открива в див и естествен вид. Рядкостта й се дължи на това, че рейши може да расте само върху дървета при определена температура. Този, който откриел дърво с растяща небесна гъба, пазел в дълбока тайна мястото на съкровището. За щастие обаче през 70-те години е открит начин за нейното култивиране и днес тя се използва при почти всякакви заболявания не само в Изтока, но започва да придобива популярност и по нашите земи. Ето какво пише във в. "Лечител" за гъбата рейши.
За какво е най-полезна рейши?

imageНай-важното качество на рейши е предпазването от ракови заболявания. Смята се, че гъбата е една от най-полезните билки в борбата с раковите клетки.
imageЗаздравява имунната система и възстановява отслабнал имунитет
imageДейства регенериращо и пречистващо на клетките
imageПодходяща е за лекуване на бъбречни и сърдечни заболявания

Други свойства на рейши са, че тя действа при инфекции, алергии, язва, хепатити, безсъние. С този списък дори не се изчерват нейните невероятни качества. Действието й се дължи на голямото количество терпеноиди, полизахариди, витамини, минерали, ненаситени мастни киселини и много други полезни вещества, които в рейши се съдържат в най-голяма концентрация в сравнение с всяка друга гъба.
Рейши може да бъде открита и в дрогериите
у нас под различна форма – капсули, зелен чай с рейши или пък в течна комбинация с женшен. Всъщност много билкари и лекари, сред които и великият Авицена, дори смятат, че нейното действие превъзхожда даже това на свеизвестната панацея женшен, а в комбинация с него се получава вълшебния еликсир на вечната младост.
Още за виталните гъби можете да четете ТУК.
.



Гласувай:
20



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zdrave77
Категория: Други
Прочетен: 412879
Постинги: 20
Коментари: 223
Гласове: 42
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930